سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ ۱۹:۴۹

اخبار

سبک زندگی سالم

رژیم و رژیم درمانگر از دیدگاه کارشناس تغذیه بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان؛ به بهانه روز جهانی رژیم درمانگر مهسا الهی خواه کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی بهداشت و درمان صنعت نفت آبادان به بیان توضیحات و توصیه هایی در این خصوص پرداخت. به نقل از الهی خواه: چهارشنبه ی دوم ماه مارس هر سال، به عنوان «روز جهانی رژیم درمانگر» نامگذاری شده است این روز برای اولین بار در سال 2008 توسط آکادمی تغذیه و دیابت آمریکا ، برای تاکید بر نقش ضروری رژیم درمان گران در کمک به مردم برای رسیدن به زندگی سالم تعریف شد. کار اصلی هر متخصص تغذیه، مشاوره با فرد یا جامعه است برای اینکه کمک کند تا فرد سالم سلامتی خود را حفظ کند و فرد بیمار از طریق تغییر و اصلاح شیوه زندگی خود از پیشرفت آن جلوگیری کند. مشاوره تغذیه یک هنر است و هر رژیم درمان سعی می کند با مشاوره ای که انجام می دهد اعتماد فرد مراجعه کننده را جلب کند و آگاهی او را در زمینه تغذیه سالم بالا ببرد. خوشبختانه با پیشرفت جوامع، مردم به این آگاهی رسیده اند که با داشتن شیوه زندگی سالم یعنی تغذیه صحیح و افزایش فعالیت بدنی می توانند از ابتلا به بسیاری از بیماریها ، پیشگیری کنند. واژه "رژیم درمانگر" واژه‌ای است که همه اهداف متخصصین تغذیه را در برمی‌گیرد، در واقع در سال‌های اخیر، با حضور کارشناسان ‌‌و متخصصین تغذیه، اقدامات مختلفی در خصوص پیشگیری از بیماریها و درمان صورت گرفته است .تحقیقات انجام‌شده، نشان می‌دهد که رژیم‌ درمانی حدود 70 الی 80 درصد بار بیمار دهی را کم می‌کند. در روز جهانی رژیم درمانگر، می‌توانیم زنگ اهمیت تغذیه سالم در معیت هنر رژیم درمانگران را در کشور به صدا دربیاوریم. خدمات ارزشمند تغذیه دانان در زنجیره کلیدی بخش مشاوره، پیشگیری و درمان بیماریها بر هیچکس پوشیده نیست. روز رژیم درمانگر روز حمایت از مشاوران و متخصصین تغذیه است، که دلسوزانه و مجدانه و هنرمندانه در سطوح مختلف در بهداشت و درمان کشور تلاش می‌کنند. مشاور تغذیه بهداشت و درمان نفت آبادن اضافه کرد: مصرف مواد غذایی مورد نیاز برای حفظ تندرستی و سلامتی از قبیل: سبزیجات (تازه و خام یا پخته)، انواع حبوبات، ماهی، انواع مغزهای دردسترس (در حد متعادل)، انواع روغن های سالم (زیتون، سویا،کلزا) و میوه ها (در حد متعادل) و تخم مرغ در اولویت قرار گیرد و مصرف مواد غذایی حاوی نمک، شکر، آردهای تصفیه شده و بدون سبوس، انواع غذاهای فرآوری شده (سوسیس، کالباس، فست فود ها، انواع سس و پنیر پیتزا و... ) و همچنین، مصرف زیاد چربیها (بخصوص چربیهای جامد و اشباع) به حداقل ممکن رسانده شود. همچنین از آنجا که بسیاری واکنش های متابولیسمی در بدن در محیط های آبی انجام می گردد، نوشیدن آب کافی در روز و حتی قبل از ایجاد احساس تشنگی ضروری است.مطالعات نشان داده است که چاقی و افزایش وزن علاوه بر اینکه عامل خطر بروز بیماری های مختلف ازجمله دیابت پر فشاری خون و کبد چرب و....می باشد، با بروز برخی سرطان ها از جمله سرطان سینه و سرطان پروستات نیز ارتباط تنگاتنگ دارد، به طور کلی حدود 30% (یک سوم سرطان ها) با تغذیه صحیح و فعالیت بدنی قابل پیشگیری استچاقی و افزایش وزن با وارد آوردن فشار بر مفاصل عامل ایجاد مشکلات مرتبط با آرتروز نیز می باشد که این بیماری به تدریج تحرک و فعالیت بدنی فرد را بسیار مشکل خواهد ساخت.

الهی خواه با بیان این مطلب که موضوع مهم در بحث چاقی نحوه مدیریت وزن می باشد، گفت: برخی افراد برای کاهش وزن به شیوه های مختلف و با استفاده از روش های غیر معمول به دنبال دستیابی به نتیجه سریع هستند، به طور مثال  برخی افراد برای کاهش وزن سریع تر اقدام به حذف شام از برنامه غذایی خود می کنند. وی افزود: باید توجه نمود همانطور که مصرف بیش از حد غذا منجر به چاقی و عوارض آن می شود، نخوردن شام نیز منجر به تحریک پذیری سیستم عصبی، ضعف بدن و عضلات ؛ ضعف عصبی  و افسردگی خواهد شد. 

"امید است با گسترش خدمات مشاوره تغذیه در درمان، شاهد افزایش بهبودی و کیفیت زندگی بیماران در مراکز درمانی کشور باشیم "

روز رژیم درمانگر اسفند 1402 2

۲۳ اسفند ۱۴۰۲ ۱۳:۵۷
تعداد بازدید : ۱۰۰

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید